Nettkurs for skoleansatte

Publisert: 22.06.2023

Status Ikke startet Price Free Kom igang Logg inn for å starte Målgruppe: Dette kurset inngår som del av Regnbuefyrtårnprosesser, men kan også tas som et frittstående kurs. Målgruppen er lærere og andre skoleansatte fra barneskolen til videregående skole. Tar du kurset som en del av Regnbuefyrtårnprosessen, så anbefaler vi at du sitter sammen med kollegaer […]

Status
Ikke startet
Price
Free

Målgruppe: Dette kurset inngår som del av Regnbuefyrtårnprosesser, men kan også tas som et frittstående kurs. Målgruppen er lærere og andre skoleansatte fra barneskolen til videregående skole.

Tar du kurset som en del av Regnbuefyrtårnprosessen, så anbefaler vi at du sitter sammen med kollegaer og gjennomfører kurset i fellesskap. Del 1-3 skal helst gjennomføres sammen i trinnbaserte team, mens del 4 kan gjerne gjennomføres alene eller sammen med andre lærere i samme fag. 

Kursbeskrivelse:

Kurset basere seg på at du har et grunnleggende kunnskapsnivå om ord og begreper fra før, som du for eksempel kan få ved å ta introduksjonskurset vårt om normer, kjønn og seksualitet eller delta på kurs med Rosa kompetanse. Nettkurset inngår også i Regnbuefyrtårnprosesser, som oftest etter gjennomgått kursdag 1. 

Kurset har følgende deler:

1. Hvorfor er dette viktig?
2. Fra toleranse til normkritikk
3. Trinndelt undervisning (barneskolen | ungdomstrinnet + vgs)
4. Fagdelt undervisning (naturfag | samfunnsfag og KRLE | norsk og skolebibliotek | kroppsøving | seksualitetsundervisning | SFO/AKS og andre fag)
5. Evaluering

Kurset tar ca 1 – 2 timer å gjennomføre, avhengig av hvilket fag du underviser i og hvor mye arbeid du legger i refleksjonsoppgavene. Det går an å starte kurset, ta en pause, og fortsette ved en senere anledning. Vi anbefaler at du åpner et dokument å skrive i, eller ha med notatblokk og noe å skrive med, for å få mest utbytte av refleksjonsoppgavene. 

PS: Ved innlogging på kurset kan innloggingsinformasjon gå i spamfilteret. Sjekk derfor spamfilteret ditt om du ikke får til å logge deg inn.