Bli en normbevist barnehage!

Publisert: 08.04.2021

Bildet viser hendene til en person med lys hud som rekker opp mot en blå himmel. Hendene er helt dekket til med maling i alle regnbuens farger, som om de driver med fingermaling.

Status Ikke startet Price Free Kom igang Logg inn for å starte Velkommen! Dette er et introduserende nettkurs i normer, kjønn, seksualitet, og inkluderende praksis for deg som jobber i barnehage. Kurset er laget for å være første steg i et større arbeid med likestilling og mangfold og inngår blant annet som et ledd i […]

Status
Ikke startet
Price
Free

Velkommen!

Dette er et introduserende nettkurs i normer, kjønn, seksualitet, og inkluderende praksis for deg som jobber i barnehage. Kurset er laget for å være første steg i et større arbeid med likestilling og mangfold og inngår blant annet som et ledd i prosessen for å bli Regnbuefyrtårn

Dette kurset er utviklet av Skeiv kunnskap – et kompetansehevingsprogram i FRI Oslo og Viken og Rosa kompetanse barnehage –  et nasjonalt kompetansehevingstiltak i Foreningen FRI.

Skeiv kunnskap er støttet av Oslo kommune og Bærum kommune, Rosa kompetanse barnehage er støttet av Helsedirektoratet.

FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold (tidligere LLH) jobber for et samfunn der alle åpent kan leve ut sin identitet, kjærlighet, seksualitet og sine kjønnsuttrykk basert på likeverd og samtykke uten fare for å bli diskriminert eller trakassert.

Målgruppe: Ledere og ansatte i barnehage.

Kursbeskrivelse:

Dette er et introduserende nettkurs i normer, kjønn og seksualitet. Kurset er et interaktivt nettbasert introduksjonskurs der hovedformålet er å skape refleksjon om normer og øke kompetansen i hva det vil si å bryte med normer i samfunnet som regnbuefamilie eller som et kjønnskreativt barn.

Dette kurset er en tilpasset versjon av Skeiv kunnskaps nettkurs «Introduksjon til normer, kjønn og seksualitet»

Det tar ca 45 minutter å gjennomføre kurset.

Læringsmål:

  • Grunnleggende kunnskap om kjønn, seksualitet og normer
  • Kunne reflektere rundt samfunnets og egne forventninger knyttet til kjønn og seksualitet.
  • Reflektere over hvordan normer påvirker menneskemøter i vår yrkeshverdag
  • Ha bevissthet om egne holdninger og forventninger til hvordan andre er og lever